Сварете канела и мед и се избавете от излишните килограми! Най-голямото

...
Сварете канела и мед и се избавете от излишните килограми!
Най-голямото
Коментари Харесай

Сварете канела и мед и се избавете от излишните килограми!

Сварете канела и мед и се избавете от непотребните килограми!

Най-голямото преимущество на домашните средства е, че те имат огромен брой лечебни свойства, само че също по този начин поддържат общото здраве. Учените и лекарите не могат да си обяснят лечебните свойства и феноменални резултати от тези съставки.

Канелата и медът са добре позната композиция от китайската медицина и участват в голям брой антични медицински текстове. И двете съставки имат качества, които са отлични за вашето здраве. Етеричните масла, получени от канелата и ензимте от меда имат антимикробни свойства, които спомагат за храносмилането и лекуват разнообразни болести.

Комбинацията от мед и канела може да предотврати сърдечни болести. Най-добрият метод да употребявате тази композиция е да извършите паста от нея. Можете да я консумирате един път или два пъти дневно или като вкусна закуска, намазана на филия.

Знаехте ли, че една чаена лъжичка мед и ¼ чаена лъжичка канела е най-хубавата примес, която побеждава настинката за един или два дни? Консумирайте два пъти на ден за интервал от 3 дни, с цел да постигнете най-хубави резултати.

Комбинацията от канела и мед е отлична при настинки и кашлица, даже при запушен нос. За да приготвите сместа са ви нужни 1 лъжичка мед и ¼ лъжичка канела и ще забележите резултата от антибактериалните свойства и мощните антиоксиданти, които могат да излекуват инфекцията.

Медът е отличен за лекуване на всевъзможни рани. Консумирайте сместа в продължение на 3 дни и ще забележите усъвършенстване на здравето си, изключително през зимния интервал.

За лечебните свойства на меда и канелата под формата на мас се написа в античните шумерски текстове 2000 години прочие Хр. Аристотел, който е живял през 384 година пр.н.е., написа, че медът е мас за изтощени очи и рани.

Лечебните свойства на канелата са толкоз мощни, колкото и тези на меда. Канелата постоянно се употребява в античен Египет, а лекарите от средновековна Европа я употребяват за кашлица, при изсъхнало гърло и артрит. Това домашно средство било употребявано за лекуване на болки в стомаха, холестерол, грип, непотребни килограми и акне.

За да приготвите лечебната примес, сварете меда в съд, само че не при прекомерно висока температура. Добавете канела, с цел да добие плътност. След това, оставете да се охлади и съхранявайте в буркан. Консумирайте при нужда, по една лъжица след хранене.

Ако имате проблем с висок холестерол, смесете 2 супени лъжици мед и 3 супени лъжици канела на прахуляк в половин литър вода за чай, по този начин ще намалите холстерола в кръвта с 10% в границите на 2 часа.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР