Сваленият бивш президент на Перу Педро Кастильо е изправен пред

...
Сваленият бивш президент на Перу Педро Кастильо е изправен пред
Коментари Харесай

Сваленият президент на Перу е изправен пред съда по обвинение в бунт


Сваленият някогашен президент на Перу Педро Кастильо е изправен пред правосъдно чуване в четвъртък, до момента в който е разследван за протест. По същото време неговият заместител, която стана президент, организира срещи в президентския замък след ден на мощна драма, който шокира страните в района, предава Ройтерс.

стана факт, откакто депутатите от Конгреса гласоподаваха с голямо болшинство за отстраняването на мощно непопулярния водач, откакто бяха осуетени по-рано денем.

Кастильо беше задържан в сряда по престъпни обвинявания в " протест и скрит план ", съгласно прокурорите, като в същото време той е изправен пред разнообразни обвинявания в корупция.

Очаква се предварителното чуване в четвъртък да оцени законността на ареста му, както и да прегледа следствие от Главната прокуратура по обвинявания, че той е провел протест.

Адвокатът на Кастильо Виктор Перес отхвърли обвиняването за протест с аргумента, че сходно деяние допуска потребление на оръжие и принуждение, каквото съгласно него в никакъв случай не е имало .

Бившият президент участва на чуването посредством телеконференция и беше запитан дали желае да се обърне към съда, само че той отхвърли.

В сряда Дина Болуарте, вицепрезидентът на Кастильо,, което я направи първата жена, която управлява южноамериканската страна.
 Снимка 598570
Източник:

17-месечният мандат на 53-годишния левичар Кастильо беше белязан от невиждана промяна на висши чиновници в неговата администрация, както и, които той отхвърли като политически стимулирани старания на консервативни врагове в следения от опозицията Конгрес да подкопаят неговото държавно управление.

Кастильо е арестуван в полицейски арест в столицата Лима, където се намира и различен някогашен президент, Алберто Фухимори , сподели правосъден източник пред Ройтерс рано в четвъртък.

60-годишната Болуарте може да стартира да назначава нов кабинет през идващите няколко дни, който да управлява втория по величина производител на скъпия метал мед в света, като упованията са тя да назначи държавно управление на националното единение.

В къси мнения в четвъртък сутринта пред кореспонденти в президентския замък Болуарте допусна, че свикването на предварителни избори може да бъде " демократично резонно ", само че добави, че желае първо да организира спомагателни полемики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР