Сузане Шултинг спечели всичко възможно по време на Световното първенство

...
Сузане Шултинг спечели всичко възможно по време на Световното първенство
Коментари Харесай

Летящата холандка отново изуми света

Сузане Шултинг завоюва всичко допустимо по време на Световното състезание по шорттрек, което се организира през миналия уикенд в град Дордрехт, Нидерландия. В конкуренцията при дамите Шултинг застана тъкмо 12 пъти на старт и тъкмо 12 пъти пресече финалната линия първа, предава БНР. 

С победи на 500 и 1500 метра в съботния ден, и злато на 1000-метровата отдалеченост, и в суперфинала на 3000 метра в неделя, Сузане Шултинг, за повторно в своята спортна кариера, си обезпечи международната купата в многобоя. Така нидерландката с изключение на, че отбрани купата си от София през 2019 година, записа историческите за националното бързо пързаляне с кънки на къса писта 5 трофеи от едно международно състезание.

През 2020 нямаше международно състезание заради пандемичната конюнктура в света. Стратегията на " летящата холандка "  да взема самодейността и да се пързаля в ролята на лидер във всяка една серия и край, в която тя заставаше на старт, й донесе цялостен триумф на свтовното в Дордрехт. 

Темпото на пързаляне, което постановяваше Шултинг във всеки един собствен старт, единствено и само оставяше без мирис конкуренцията, като не й оставяше опция даже и да си намерения за офанзива.

Сузане Шултинг дружно с Лара ван Керкхоф, Ксандра Велзебур и Селма Поутсма завоюва и първото място в щафетното тичане. 

" Толкова съм щастлива. На 1000-метровата отдалеченост бях единствено на две десети от международния връх. Разбира се, до момента в който се се състезаваш, не мислиш за времена и върхове, а единствено за успеха. Рекордът ми е цел, само че не чаках, че тук на това съревнование ще се доближа толкоз доста до него ", каза Шултинг. 

Въпреки фантастичното пързаляне на Сузане на 1000 метра, за нея най-специалният миг от международното състезание по шорттрек ще си остане международната купа на 500 метра, където тя посвети успеха на своята съотборничка Лара ван Раувен, която умря в края на предишното лято, откакто бе диагностицирана с разстройство на имунната система. През сълзи в събота Шултинг показа пред медиите, че когато е била в болничното заведение, с цел да се сбогува с Лара ван Раувен, тя си е сложила за цел да вземе международната купа в спринта на 500 метра, като по този начин купата на Лара да остане владеене на тима на " лалетата ". 

" Работих доста, с цел да реализира тази цел и се гордея доста, че съумях. В памет на Лара ван Раувен, целият тим на Нидерландия се пързаля с пришити към екипите сърчица с леопардов принт, което е директно обвързвано с прякора на Лара " пантерата ". Същите сърчица се показваха на екраните на телефоните на нидерландките при всяка нова победа на тима. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР