Сутринта в събота, 14 януари, в Киев прогърмяха мощни експлозии.

...
Сутринта в събота, 14 януари, в Киев прогърмяха мощни експлозии.
Коментари Харесай

Мощна атака над Киев с Ту-95 и Ту-22, Кличко зове: Стойте в укритията!

Сутринта в събота, 14 януари, в Киев прогърмяха мощни детонации. Сигналът за въздушна офанзива се прозвучалведнага след мощните звуци, които изплашиха жителите и гостите на столицата на Украйна.

Както БЛИЦ заяви, в началото рано сутринта имаше единствено една детонация и управляващите не счетоха за нужно да разгласят паника. След това нещата са ескалирали.

Киевското градско военно ръководство (КВГУ) заяви, че съветските нашественици са обстреляли града с ракети. На собствен ред президентската канцелария прикани украинците да не подценяват въздушната паника. Те прецизираха, че окупаторите още веднъж са избрали за цел инфраструктурен обект, осведоми " Униан ".

По-късно кметът на Киев обясни мястото на детонацията, обстрелван е Днепровски регион на столицата. " Експлозии в региона на Днепър. Всички служби са на място. Стойте в укрития! ",казва Виталий Кличко.

По-късно КВГУпотвърди попадение в инфраструктурното оборудване. Освен това столичният кмет заяви за осколки от ракети, паднали върху необитаема къща.

„ Фрагменти от ракети паднаха върху нежилищна територия в Голосеевския квартал на столицата. Няма жертви “, сподели Кличко.

Към 10:21 сутринта се чува паника за въздушна офанзива в Черниговска, Черкаска, Полтавска, Сумска, Донецка, Киевска област ив самата столица.

Според уеб сайтове за наблюдаване е записано политане на вражеската стратегическа авиация: Ту-95 и Ту-22 са издигнати от летището в Оленигорск. Отиват в зоните за изстрелване. Точният им брой се прецизира.

Ръководителят на пресцентъра на Силите за защита на Южна Украйна Наталия Гуменюк предизвести на 13 януари, че руснаците се готвят за нова масирана атака против украински градове, както демонстрират избрани знаци.

Към 14 януари бойците на въоръжените сили на Украйна са ликвидирали 114 660 нашественици с началото на пълномащабното съветско навлизане в Украйна, показва " Униан ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР