Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта ще

...
Сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта ще
Коментари Харесай

Слънчево и ветровито, с летни температури

Сутринта на обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. Ще остане прохладно с сдържан, денем в регионите ситуирани наоколо до северните скатове на планините мощен и плевел вятър от юг-югозапад, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).Атмосферното налягане е по-ниско от среднотозамесеца и ще остане без основна смяна.
.
Ще бъде много топло с минимални температури най-вече сред 12° и 17°, в София - към 14°, преобладаващите оптимални ще са между28° и 33°, в София - към 29°. Вечерта надзападните региони облачността ще се усили.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 26°-31°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Вечерта надзападните региони облачността ще се усили. Ще духа мощен, по билата и плевел вятър отзапад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 16°.

В неделя ще сезадържи топло с минимални температури сред 12° и 17°, тук-там в Северна България - до 20°, оптималните - най-вече сред 26° и 31°. Облачността ще е променлива, вероятносттазавалежи - дребна. След обяд югозападният вятър ще отслабне, а по здрач в Северна България ще се ориентира отзапад-северозапад и с него щезапочне да прониква студен въздух.

В понеделник ще има променлива, най-вече висока и междинна облачност, съвсем без превалявания. Температурите ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормалните, минималните - сред 11° и 16°, а оптималните - сред 22° и 27°.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР