Сушени смокиниСухата кашлица след настинка се влияе добре от сушени

...
Сушени смокиниСухата кашлица след настинка се влияе добре от сушени
Коментари Харесай

Сушените плодове укрепват имунитета и предотвратяват различни заболявания

Сушени смокини

Сухата кашлица след простуда се въздейства добре от сушени смокини.

Сушените смокини оказват помощ да се отървеш от изтощаващата кашлица след прекарана простуда или грип, а също по този начин придават здравословна руменина на бузите. Това се случва поради повишение равнището на желязо в кръвта. В смокините, да вземем за пример, има повече желязо, в сравнение с в ябълките

Диуретичните свойства на смокините въздействат удобно върху бъбреците. А съдържащите се в смокините калций, фосфор, йод, калий, бром, манган, сяра, витамини A, C и B₁ оказват помощ на храносмилателния тракт да работи по-добре. За сърдечно-съдовата система смокините също са значими: при венозна непълнота понижават коагулацията (бързото съсирване) на кръвта, предотвратяват развиването на хипертония и успокояват прекомерно ускорения сърдечен пулс.

Сушени кайсии

Този сушен плод също има добър резултат върху кръвоносната система. Веществата, на които са богати сушените кайсии, уголемяват и прочистват кръвоносните съдове. Съдържащият се в сушените кайсии магнезий облекчава спазмите на стените на кръвоносните съдове. Укрепва се положението на целия организъм – положителният приток на кръв прави чудеса. Състоянието на бъбреците и сърцето, храненето на мозъка и паметта също се усъвършенстват.

Възрастните хора, актьорите, студентите, както и всички, които имат потребност да запомнят огромно количество информация, би трябвало да ядат най-малко по 50 г сушени кайсии всеки ден.

Поради огромното количество магнезий, сушените кайсии са в положение да заменят скъпите медикаменти със наличието му, които постоянно се предписват на бременните дами. Не по-лошо от медикаментите, оказват помощ за превъзмогване на напрежението и покачват равнището на хемоглобина в кръвта.

Стафиди

Сушеното грозде, поради съществуването на някои потребни субстанции в състава му, ще ти помогне да успокоиш нервите и да подобриш съня. Те са чудесно средство при нервност, само че при хора, склонни към напълняване, следва да се одобряват умерено, заради високия си Гликимичен Индекс. В стафидите обаче има доста потребни субстанции. Например, калий, който е в положение да удължи младостта на тялото.

Високото наличие на калий задейства регенерацията на тъканите и укрепва сърдечно-съдовата система. За хората с анемия стафидите също ще бъдат избавление.

Сушени сини сливи

В този плод има доста фибри, органични киселини и минерали. Това оказва помощ на сините сливи да подобрят метаболизма, чревната функционалност и да възстановяват кръвното налягане. Добре е да се одобряват сушени сини сливи и като профилактика на сърдечно-съдовите болести. Перисталтиката на червата, както и положението при продължителен запек сензитивно ще се усъвършенства. По този метод организмът ще се освободи от доста насъбрани шлаки и други боклуци, които пречат на естественото му действие.

Сушени череши

Черешата, в своя сушен вид, ще донесе най-вече изгоди за жителите на огромните градове, тъй като съвършено отстранява токсините от тялото. Всичко това се дължи на огромното количество пектин, който оказва помощ за свързването на нездравословните химични съединения и извеждането им от организма, без да попадне в кръвта. В допълнение, сушените череши са отличен антисептик и отхрачващо средство.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР