Суша обхвана Венеция и на много места каналите по време

...
Суша обхвана Венеция и на много места каналите по време
Коментари Харесай

Ниският прилив създава проблеми на Венеция

Суша обхвана Венеция и на доста места каналите по време на отливите се трансформират в разкаляни улички, лодките остават закотвени около кейовете и се виждат даже старите основи на някои от дворците около Канале гранде, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АНСА.

Феноменът се назовава ниска вълна, което е противоположното на високата вода, с която е известна Венеция и която провокира наводнения тук-там в града, което основава проблеми за жителите и туристите.

Сега проблеми също има и те произтичат от това, че венецианците разчитат единствено на водния превоз. С лодки и корабчета се транспортират освен пасажери и туристи, само че и заболели, ранени, ковчези с покойници, отпадъците на града. Местната " Бърза помощ " към този момент сподели, че тук-там работата й се затруднява.

Ниската вода ще продължи още няколко дни и е обвързвана с антициклона, обхванал огромна част от Европа, поради който няма дъждове и надлежно при отлива във Венеция каналите тук-там пресъхват. Това обаче е огромна атракция за туристите, посещаващи в този интервал на годината Венеция поради Венецианския карнавал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР