Суперзвездата Кристиано Роналдо отбеляза две попадения за победата над Ал-Насър

...
Суперзвездата Кристиано Роналдо отбеляза две попадения за победата над Ал-Насър
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо е голмайстор №1 в света за 2023 г.

Суперзвездата Кристиано Роналдо означи две попадения за успеха над Ал-Насър с 5:2 над Ал-Итихад в огромния конфликт от шампионата на Саудитска Арабия. По този метод португалецът събра 53 гола във всички шампионати през календарната година и публично може да бъде считан за голмайстор номер 1 в света за 2023-а, написа " Спортал ".

Роналдо остави след себе си Килиан Мбапе (52), Хари Кейн (52) и Ерлинг Холанд (50). Мбапе и Кейн нямат повече мачове до края на годината, а Холанд е контузен и няма да вземе присъединяване в дуелите на Манчестър Сити против Евертън и Шефилд Юнайтед. Кристиано пък може да усили актива си при гостуването на Ал-Таавон на 30 декември.

Срещу Ал-Итихад 38-годишният нападател осъществя две дузпи. Той е водач при стрелците в СПЛ с 19 попадения, следван от Александър Митрович от лидера в класирането Ал-Хилал с 16. 

Ал-Насър изостава на 7 точки от върха, а настоящият първенец Ал-Итихад записва трета поредна загуба и се намира на шеста позиция, на цели 22 точки зад Ал-Хилал.

В днешното дерби съставите бяха изведени с капитанските ленти от Роналдо и някогашния му съотборник в Реал Мадрид Карим Бензема. Двамата сърдечно се поздравиха в тунела и си поговориха преди да излязат на терена.

Бензема не съумя да се разпише през днешния ден. Той има 9 гола от началото на сезона.

Самият дуел стартира по-добре за домакините. В 14-ата минута те поведоха с прецизен изстрел на Абдерразах Хамдалах, който получи пас от Бензема, слаломира сред няколко бранители и прати топката в мрежата. Само пет минути по-късно Ал-Насър получи дузпа, осъществена от Роналдо. Португалецът изчака плонжа на стража на Ал-Итихад и невъзмутимо изравни.

В 38-ата минута гостите реализираха поврат. Алекс Телеш откри в наказателното поле Андерсон Талиска, а бразилецът заби 11-ия си гол през акцията.

Интригата се върна в 52-ата минута, когато Хамдалах означи втория си гол в дуела за 2:2. Не след дълго обаче домакините останаха в понижен състав поради червен картон на Фабиньо. Бившият халф на Ливърпул извърши жестоко нарушаване в наказателното поле против Октавио и след намесата на ВАР се стигна до втора дузпа за Ал-Насър, превърната в гол от Роналдо.

В оставащото време гостите затвърдиха триумфа си с две попадения на Садио Мане. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР