Супермоделите от 90-те години oпределено ще останат в паметта ни

...
Супермоделите от 90-те години oпределено ще останат в паметта ни
Коментари Харесай

11 модели, покорили света през 90-те

Супермоделите от 90-те години oпределено ще останат в паметта ни още дълго. Моделите участваха в медиите, във филми и по малкия екран. Съвременните модели несъмнено има защо да благодарят на „ Големите 6 “ (Линда Еванdvелиста, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Кейт Мос, Синди Крауфорд и Кристи Търлингтън), които са същинско въплъщение на термина " супермодел ".

Близо три десетилетия по-късно въздействието на тези модели върху модата и хубостта към момента е осезаемо. Някои от тях даже са родители на супермодели. Още по-важно е, че доста от тези модели към момента преобладават на стилната сцена, като се афишират против концепцията, че единствено младите могат да се разхождат по подуимите или да се появяват на кориците на списания. Представяме ви топ 5 на дамите, които бяха водещо ентусиазъм през 90-те и не престават да вдъхват убеденост на мнозина и през днешния ден.

Кейт Мос

Никой супермодел не покори 90-те години като Кейт Мос. Със своята момчешка фигура и запаметяващи се черти, тя е много надалеч от облика на другите девойки от кориците по това време. През 90-те Кейт се трансформира в анти-супермодел, в контраст на настоящите тогава Синди Крауфорд, Клаудия Шифър и Наоми Кембъл, известни със заоблените си фигури.

Красавицата е открита, когато е едвам на 14 години на летище от Сара Дукас, създателят на организация за модели, и реализира незабавен триумф. Скоро тя се появява на корицата на всяко фешън списание и става фаворитка на интернационалните акции.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от vhssociety (@vhssociety)

Наоми Кембъл

Наоми Кембъл е открита в стилния отрасъл на 15-годишна възраст, до момента в който учи балет в Академията за театрално изкуство Italia Conti в Лондон. Нейните скули, забележителна височина и завладяващи бадемовидни очи я отличават от всички останали и й донасят голям триумф.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от @coulda_woulda_shoulda.retro

Линда Еванжелиста

След като се занимава с моделство в ранните си тийнейджърски години, Линда Еванджелиста взе участие в конкурс за тийн хубост. Тя се мести в Ню Йорк през 1984 година и има непрекъсната работа като модел, само че едвам когато взема решение да послуша съвета на фотографа Питър Линдбърг да си направи прическа на каре, се трансформира в сензация. Без подозрение, тя е едно от най-известните лица на 90-те. Прочутото й самопризнание, че не се „ разсънва за по-малко от 10 000 $ дневно “ буди злоба у мнозина.

Съвсем неотдавна Евангелиста самоуверено влезе в Инстаграм, с цел да показа дълбокото възприятие на неустановеност, което е развила, откакто е била „ деформирана “ от несполучлива козметична процедура.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Vintage Page (@vintagephotostories)

Стефани Сиймор

Ричард Аведън начира фигурата й „ съвършеното тяло “. По време на кариерата си Сиймир театралничи за множеството огромни фешън списания, както и за „ Sports Illustrated “. Тя също се появява в два музикални клипа на Guns N' Roses, " Don't Cry " и " November Rain ", защото по това време има връзка с Аксел Роуз.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Stephanie Seymour (@stephanieseymour90s)

Хелена Кристенсен

Кариерата на Хелена Кристенсен стартира, когато тя инцидентно печели състезанието Мис Копенхаген (тогава тя счита, че това е благотворително фешън ревю). Кристенсенс продължава да съставлява Дания в състезанието „ Мис Вселена “ и в последна сметка стартира да се появява на огромни фешън списания, както и в акции наа Chanel, Versace, Prada и Victoria's Secret. През 1991 година взе участие във видеото на песента “Wicked game ” на Крис Айзък.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от The 90s Model Asylum (@themodelasylum)

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР