Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи

...
Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи
Коментари Харесай

Суперкомпютър пресметна кога ще дойде краят на човечеството

Суперкомпютър, основан за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи предсказване, че животът ще завърши до 2050 година, написа " 24 часа ".

Машината, основана през 1973 година от водещи академични преподаватели, към този момент е сбъднала няколко от прогнозите си, в това число намаляването на наличността на естествени запаси и жизненоважни минерали. Нейният комплициран логаритъм взема поради разнообразни фактори, в това число раждаемост и равнища на замърсяване, с цел да показа прогнози за това какъв ще бъде животът.

Прогнозата му за 2020 година била, че положението на планетата ще бъде " извънредно сериозно ".  " Ако не създадем нищо по въпроса, качеството на живота ще се намали до нула ", се споделя в репорта на суперкомпютъра.

" Замърсяването става толкоз съществено, че ще стартира да убива хора, което от своя страна ще докара до понижаване на популацията, по-ниско, в сравнение с е било през 1900 година Около 2040-2050 година, цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува. "

Машината, наречена " Първи свят ", предизвестява, че по-чистите коли и намаляването на раждаемостта са толкоз дребна смяна, че са съвсем без значение за оцеляването на света.

За страдание на човечеството прогнозите на суперкомпютъра се удостоверяват и от кралския астроном Мартин Рийс, един от най-изтъкнатите астрофизици в страната. Той също предсказва тъмно бъдеще за човечеството, като твърди, че пагубните закани -  от изменението на климата до несъразмерната взаимозависимост от технологиите - ще създадат оцеляването на човечеството доста мъчно, заяви Daily Star.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР