Супер голямо предимство е опитът в европейските институции, особено като

...
Супер голямо предимство е опитът в европейските институции, особено като
Коментари Харесай

Даниел Стефанов: Беше изключено Фон дер Лайен да вземе мъж еврокомисар

" Супер огромно преимущество е опитът в европейските институции, изключително като се има поради, че до края на тази Европейска комисия остава към година. Беше изключително значимо новият претендент за комисар да бъде осведомен със обстановката в Брюксел, да е осведомен с динамичността на европейските институции и относително бързо да може да влезе в тематиките на ресора, който ще му дадат ", съобщи.

Това сподели пред БНР политологът и специалист по европейските въпроси Даниел Стефанов.Той акцентира, че не бил сюрпризиран от избора на Урсула декор дел Лайен да предложи на Европейския Народното събрание кандидатурата на Илиана Иванова за еврокомисар:

" Беше доста ясно декларирано от госпожа Фон дер Лайен, че желае жена, която да е по опция от Европейската национална партия (ЕНП).... Един от целите ѝ още от началото на мандата е този баланс сред мъже и дами в състава на Европейска комисия. Беше изключено госпожа Фон дер Лайен да вземе мъж, колкото и неуместно да звучи ".

Стефанов изрази удивление, че при условие от председателката на Европейска комисия да бъде препоръчана кандидатура на жена ПП-ДБ са издигнали мъж - Даниел Лорер.

Правителството утвърди кандидатурите на Даниел Лорер и Илияна Иванова за нов еврокомисар
Във връзка с портфолиото на българския еврокомисар, което включва нововъведения, какъвто сектор в кабинета " Петков " имаше като министър Даниел Лорер, политологът разяснява:

" Не съм сигурен, че националното портфолио по нововъведения има някаква връзка с европейското портфолио по нововъведения, обучение и юноша. Един човек, който не е работил в европейски институции, щеше да има по-голям временен интервал, до момента в който влезе в динамичността. Смята се, че Илиана Иванова познава много по-добре обстановката в Брюксел и това ще ѝ помогне при чуването в Европейския парламент ". Даниел Стефанов съобщи, че България има много работа, която би трябвало да свърши, изключително когато желае нещо от европейските си сътрудници: " България има доста неща, които би трябвало да свърши по границата, а участието в Шенген е главен приоритет, който би трябвало най-сетне да бъде реализиран. Доста неща би трябвало да бъдат направени и резултатите да бъдат показани ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР