Sundance е може би най-интересният кинофестивал за любителите на американското

...
Sundance е може би най-интересният кинофестивал за любителите на американското
Коментари Харесай

5 филма, които се открояват на най-свежия кинофестивал

Sundance е може би най-интересният кинофестивал за феновете на американското кино и по-специално самостоятелното игрално и писмено кино. Не е инцидентно, че киноманите наблюдават какво се случва на този фестивал повече, в сравнение с на . Те са скучни.

Всяка година по това време, от 1978-а насам, фестивалът се организира в градчето Парк Сити с население под 8 хиляди души посред щата Юта. Едно безусловно различно място за кино, което е нависоко (над 2000 м) и е студено. Накратко, допустимо най-далеч от Холивуд. Тук няма червен килим, дизайнерски рокли, ранглисти кой по какъв начин е облечен – има единствено кино и готини хора. Като Кира Седжуик и Кевин Бейкън, които оня ден се появиха ето по този начин:



Как този фестивал в „ нищото “ става едно от най-значимите събития в киното в света, на което са изгрели звездите на режисьори като Стивън Содъбърг и Дарън Аронофски, към този момент оставям настрани. Но не мога да не загатна, че името на фестивала не е името на града (както се счита погрешно) – фестивалът Sundance  е кръстен на героя Сънданс Кид от кино лентата „ Буч Касиди и Сънданс кид “.

И в случай че към този момент сте усетили леката и приятна атмосфера, би трябвало да знаете също, че програмата на Sundance е значима, тъй като на него се показват и най-хубавите филми, които киноманите би трябвало да наблюдават през годината. Фестивалът тече сега (приключва на 3 февруари) и вече започнаха да изскачат някои от значимите заглавия на 2019-а. Остава да си ги запишем, да чакаме и гледаме! Ето да вземем за пример пет от тях:

After The Wedding

After The Wedding е американска акомодация на датския филм от 2006 година, с който се откри фестивала. Сценарист и режисьор е Барт Фройндлих, който се явява и съпруг на Джулиан Мур. Разказва се за директорка на сиропиталище в Индия (Мишел Уилямс), която пътува до Ню Йорк, с цел да се срещне със спонсор на сиропиталището (Джулиан Мур), а по пътя я чакат непредвидени обстановки и витални обрати.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР