Суматоха на Червения площад в Москва. Мъж се опита да

...
Суматоха на Червения площад в Москва. Мъж се опита да
Коментари Харесай

Мъж опита да съживи мумията на Ленин със зехтин

Суматоха на Червения площад в Москва. Мъж се опита да нахлуе в Мавзолея на Ленин и да залее мумията на починалия руски водач със зехтин, до момента в който крещи „ Изправи се! Изправи се! “, оповестява „ Рашъ тудей “. По-късно мъжът обяснил на полицията, че желал да съживи Ленин.

В момента мавзолеят е краткотрайно затворен за ремонтни действия . Случайни минувачи видели по какъв начин мъж вади от джоба си бутилка със зехтин и се пробва да се промъкне през централния вход . Той е бил спрян от защитата, само че не и преди да залее мраморната плоча пред мавзолея със зехтин.

Лекарите, които прегледали мъжа в полицията обявиха, че той „ се нуждае от незабавна психиатрична помощ “ . Полицията обаче реши да му наложи санкция от 500 рубли (7,50 долара) за нарушение на публичния ред преди да го изпрати в психиатрията.

През последните няколко години мавзолеят на Ленин постоянно става обект на вандалски появи – бил е пръскан със спрей, заливан с багра и светена вода, както и облепян с тоалетна хартия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР