Сумата от 750 000 лева, която е необходима за операцията

...
Сумата от 750 000 лева, която е необходима за операцията
Коментари Харесай

Вълна от солидарност: За часове събраха парите за ново сърце на малката Амая

Сумата от 750 000 лв., която е нужна за интервенцията и лекуването на детето в чужбина, беше непостижима за фамилията, само че за часове българи от цялата страна освен я събраха, само че дори я надвишиха и към петък вечерта единствено в платформата на фондация " Павел Андреев " към този момент имаше дарени над 765 хиляди лв.. За това, че парите са събрани и Амая ще отпътува към болничното заведение в Индия, оповестиха родителите на детенцето.

" Здравейте, благи хора! Искаме да благодарим на всеки един от вас, който се включва в акцията " Ново сърчице за бебе Амая ". Вашата поддръжка е скъпа! Последните няколко дни бяха извънредно динамични. Амая към момента е в реанимация в Националната Кардиологична Болница. В тежко положение, интубирана, на апаратно дишане, само че ЖИВА.

Лекарите ни оповестиха в сряда, че е вдигнала температура, което нас доста ни тормози, само че по-късно вечерта ни споделиха, че е съумяла да я смъкна. Вчера ни оповестиха, че е почнала зараза във белия дроб, само че през днешния ден оповестиха,че тя също е овладяна.

Амая се бори, бори се и няма да се съобщи. И до момента в който преди няколко дни тя усещаше силата на мама, тате, баба, дядо и родственици, то към този момент тя усеща и на хилядите, които подаряват и се молят за нея ", написа разчувстван бащата на детето Калоян Абрашев във Facebook.

Амая ще отпътува за Индия, където се чака да бъде трансплантирано ново сърце. Все още обаче не се знае по кое време ще бъде осъществена самата интервенция, както и дали сумата ще бъде задоволителна. Семейството чака да получи дата от индийското лечебно заведение.

" Сумата, която досега е събрана, е задоволителна с цел да тръгнем с Амая и тя да бъде настанена в болничното заведение. Предвид обаче, че става въпрос за сърдечна трансплантация и поради положението на Амая сега, не мога изрично да заявя, че сумата ще бъде задоволителна. Абсолютно всичко крие голям риск, от превоза на дребната от Националната Кардиологична Болница до самолета кола за спешна помощ, през самия полет, който ще е към 10-12 часа, по-късно превоза до болничното заведение в град Ченай, по-късно настаняването й в нея, времето за очакване за донор (може да се откри донор на втория, може на двадесет и втория, може и на петдесет и петия ден), осъществяването на самата трансплантация и по-късно възобновяване и медикаментите. Твърде доста неща, на които за жал никой не може да даде безапелационен отговор за период и точна сума ", изяснява бащата.

" Хиляди хора ни вдъхват мощ и религия, че ще успеем. Свързват се с мен и със брачната половинка ми хора от всички краища на България и освен, които желаят да оказват помощ, за което едно голямо БЛАГОДАРЯ! ", написа още Калоян Абрашев. 

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР