Сумата от 25 000 000 лева ще бъде инвестирани за

...
Сумата от 25 000 000 лева ще бъде инвестирани за
Коментари Харесай

Инвестират 25 млн. лев за развитието на индустриалната зона във Видин

Сумата от 25 000 000 лв. ще бъде вложени за развиването на индустриалната зона във Видин. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и кмета на регионалния град доктор Цветан Ценков

На диалога участваха националният представител Любен Иванов , регионалният шеф на Видин Иво Атанасов , заместник-кметовете Борислава Борисова , Цветомира Илиева и Найден Йонов .

След полемиката Богданов съобщи, че са разисквани многото планове , част от които към този момент са в развой на развиване.

„ Важното е, че най-хубавото за Видин следва. Имаме довеждане докрай на автомагистралата, тъй че до една година, година и половина чакаме пътната връзка към Видин и оттук насетне към Северна и Западна Европа да бъде много по-облекчена, което сигурно ще даде един нов стопански подтик на целия район “.

Богданов добави, че въз основата на  направеното досега би трябвало да се сътвори към този момент и работеща промишленост във Видин , с цел да може хората да остават в града, а част от отпътувалите да се върнат. 

Той бе впечатлен от информацията за огромния туристически поток към града през последната една година, който надвишава 64 000 души. Той изрази мнение, че значимото историческо значение на Видин с неговите културни забележителности и обекти от национално значение,  също би могло да е главен фокус и на локалната власт , и на страната.

„ Друго значимо нещо, което обсъдихме, е развиването на индустриалната зона, която в този момент се ръководи от Национална компания „ Индустриални зони “. Към момента има направен план от страна на компанията за финансиране, което ще е по Плана за възобновяване и резистентност. Съвместно със личното финансиране приказваме за 25 милиона лв., които ще бъдат вложени във вътрешна инфраструктура и подготовка на самия терен, който има капацитета да се трансформира в районен логистичен хъб. Имаме връзка с жп превоз, с пристанище, близка връзка до Дунав мост, което дава всички предпоставки в действителност да се развие този район като логистичен и интермодален хъб “. 

Кметът на Видин доктор Цветан Ценков изрече удовлетворението си от извършената среща и съобщи, че това е първото държавно управление, което равнопоставя общините и не се отнася към тях политически.

„ Така се дава голям късмет на Видин с всички планове, които ще бъдат финансирани. Позволявам си да благодаря на цялото държавно управление, на министър Богданов, като чакаме и други министри да посетят Видин “.

В умозаключение доктор Ценков изрази вярата си, че Видин го чака положително бъдеще , каквото заслужава. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР