Сумата, която фирмите може да дават на служителите си под

...
Сумата, която фирмите може да дават на служителите си под
Коментари Харесай

Ваучери за храна водят до по-ниски пенсии

Сумата, която компаниите може да дават на чиновниците си под формата на ваучери за храна, да бъде увеличена от 80 лева на 200 лева, е планувано в проектобюджета за 2022 година, квалифициран от Министерство на финансите, оповестява в. " Труд ".

С ваучерите за храна служащите ще могат да заплащат сметките си за ток и вода. За задачата компаниите, които издават ваучери, би трябвало да сключат контракти с фирмите, които доставят ток и вода, и да показват лист на работодателите, къде ще одобряват заплащания с ваучери. Разтревожени жители се обадиха в редакцията на вестник “Труд ” с мнения, че не утвърждават измененията.

Ваучерите за храна може да се употребяват единствено в някои магазини, което не разрешава на хората да купуват най-изгодните оферти във връзка с качество и цена. Използването на ваучери за заплащане на ток и вода обезсмисля новите услуги на банките, които разрешават онлайн заплащане на битовите сметки. Върху ваучерите не се заплащат и осигуровки и по този начин хората, които получават ваучери, ще взимат по-малки пенсии.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР