Сухопътни войскиLand ForcesБалканите са бурето с барут в Европа и

...
Сухопътни войскиLand ForcesБалканите са бурето с барут в Европа и
Коментари Харесай

Балканите са пред нова война, а армията ни изостава от съседите ни

Сухопътни войскиLand Forces

Балканите са бурето с барут в Европа и през 21 век поради нестихващите националистически пристрастености, властнически режими и средновековните спорове за територии и политици с неоимперски упоритости.

Всички интернационалните специалисти предвиждат близка война в района поради неуспеха на разширението на Европейски Съюз в Западните Балкани.

България е част от най-мощния боен съюз в света НАТО, само че при спор е важна и личната бойна мощност като възпиращ фактор.

Широк политически консенсус за плановете за рационализация на армията ни. За това прикани пред БНР началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Според него в момента модернизацията " не подхожда на темповете на въоръжаване и превъоръжаване на съседните страни ".

По негови думи това се дължи на обстоятелството, че няма консенсус за стремително развиване на качествата на армията, за огромна рационализация.

" Страхувам се, че в течение на годините ще бъдем несъответстващи на това, което се развива в района. Не е добра прогноза ", означи Ефтимов.

Той акцентира, че, когато през първото тримесечие на 2022 година страната ни получи отговор на искането за нови 8 изтребителя, трябва да има парламент, който да утвърди новите финансови параметри. Народното събрание ще би трябвало да утвърди и капиталовия разход за 3 координатни радара.

Началникът на защитата изрази вяра за широк политически, публичен консенсус, с цел да вървят плановете за рационализация на армията
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР