Суданските въоръжени сили се съгласиха да удължат хуманитарното прекратяване на

...
Суданските въоръжени сили се съгласиха да удължат хуманитарното прекратяване на
Коментари Харесай

Суданската армия удължава хуманитарното примирие със 72 часа

Суданските въоръжени сили се съгласиха да удължат филантропичното преустановяване на огъня с спомагателни 72 часа. Това заяви формалният представител на въоръжените сили. Новото преустановяване на огъня влезе в действие в среднощ. Белият дом прикани всички американци да изоставен Судан.Суданските войска се съгласи срокът на филантропичното помирение със „ Силите за бърза поддръжка “, контрактувано с посредничеството на Съединени американски щати и Саудитска Арабия, да бъде удължен с още 72 часа.Суданските сили за бързо реагиране обявиха, че са се съгласили да го удължат. То влиза в действие в среднощ петък локално време.Двете сили водят война една против друга от 2 седмици. От 15 април в Судан се водят боеве сред „ Силите за бърза поддръжка “ под командването на Мохамед Хамдан Дагло и постоянната войска. Воюващите си разменят спорни изказвания за военните триумфи и контрола над оборудванията, започвайки огромна осведомителна война в медиите и обществените мрежи.Белият дом прикани американците да се възползват от всяка опция да изоставен Судан в идващите сред 24 до 48 часа, макар че Вашингтон е подложен на рецензии, че не е провел всеобща евакуация на жителите си, както постъпиха редица други страни. Ситуацията там може да се утежни във всеки един миг, предизвестиха управляващите.
Работим в тясно съдействие с Държавния департамент, с цел да определим броя на американците, които желаят да изоставен Судан. Съсредоточихме напъните си върху сухопътните направления. Изготвихме методика за извеждане на огромен брой американски жители от страната, без значение от обстановката със сигурността на летището в кратковременен или дълготраен проект. В момента към момента има интернационалните полети
Бригаден военачалник Пат Райдър, представител на Пентагона

Представител на американското министерство на защитата съобщи, че в Червено море край крайбрежията на Судан плава американски ескадрен миноносец, а по-късно се чака там да дойде и транспортен транспортен съд на американския военноморски флот. Към Судан се е насочил и американски експедиционен транспортен съд. Към момента нито един от плавателните съдове не е получил заповед да качва на борда си жители или различен личен състав.  Броят на жертвите в Судан от конфликтите в страната се е нараснал до 600, а ранените близо 4100 суши, съгласно министъра на опазването на здравето на Судан.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР