Суданската армия потвърди, че съперничещите ѝ Сили за бърза подкрепа

...
Суданската армия потвърди, че съперничещите ѝ Сили за бърза подкрепа
Коментари Харесай

RSF пое контрола над полицейска база в столицата на Судан

Суданската войска удостовери, че съперничещите ѝ Сили за бърза поддръжка RSF са завзели полицейска база в южната част на столицата Хартум след яростни конфликти в продължение на три дни, съобщи АА.


В неделя RSF обявиха, че са съумели да поемат цялостен надзор над огромната полицейска база, принадлежаща на Централната аварийна полиция, и са иззели огромни количества оръжия и муниции.

" Това, което се случи от насочването към полицейски бази, не е военна победа за една милиция, която не се колебае да прави всевъзможни нарушавания ", обявиха от суданската войска.

Тя добави, че полицейските ръководства и бази по целия свят са служебни пространства и нямат нищо общо с военните интервенции.

Няколко съглашения за преустановяване на огъня, подписани с посредничеството на саудитски и американски медиатори сред враждуващите противници, не съумяха да сложат завършек на насилието в страната.

От април насам Судан е унищожен от конфликти сред армията и RSF, вследствие на които съгласно локални медици са починали близо 1000 цивилни и са ранени хиляди.

Международната организация по миграция (МОМ) пресмята, че повече от 2,2 милиона души са били разселени от сегашния спор в Судан. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР