Суданската армия и паравоенните Сили за бърза подкрепа са подписали

...
Суданската армия и паравоенните Сили за бърза подкрепа са подписали
Коментари Харесай

Страните в суданския конфликт подписаха предварително споразумение за безопасно изтегляне на цивилните от района на бойните действия

Суданската войска и паравоенните Сили за бърза поддръжка са подписали авансово кардинално съглашение в саудитския град Джеда, съобщи Ройтерс, като се базира на саудитската телевизия " Ал Арабия ".

Двете враждуващи страни са декларирали в съглашението от Джеда, че се ангажират да разрешат на всички цивилни безвредно да изоставен регионите на спора, както и да пазят цивилните доставки, се споделя в известието.

Сделката включва и ангажимент да се даде приоритет на постигането на краткосрочно преустановяване на огъня, както и да се разреши прекосяването на филантропична помощ, заяви телевизия " Ашрак ".

Подписаната от двете делегации декларация не съставлява съглашение за преустановяване на огъня, а има за цел да насочи държанието на силите, с цел да се обезпечат условия за приток на филантропична помощ, оповестиха високопоставени чиновници от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Служителите, говорили пред кореспонденти при изискване за анонимност, обявиха, че към момента следва дълъг развой за реализиране на крайната цел за дефинитивно преустановяване на военните дейности, като и двете страни към момента са " много надалеч една от друга ", макар че те показаха очаквания, че постигнатото нощес съглашение ще даде подтик на процеса.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР