Судан в събота обяви тримесечно национално извънредно положение след рекордни

...
Судан в събота обяви тримесечно национално извънредно положение след рекордни
Коментари Харесай

Заради наводнение Судан обяви тримесечно извънредно положение

Судан в събота разгласи тримесечно национално изключително състояние след рекордни наводнения, при които починаха 99 души.

„ Обявено е общонационално тримесечно изключително състояние, защото Судан се смята за зона на естествено злополучие ", съобщи вътрешното министерство в обществените медии.

Наводненията, породени от повече от месец проливни дъждове, убиха 99 души, раниха 46 и оставиха 100 000 развалени жилища. Това е едно от най-тежките естествени бедствия от десетилетия съгласно организация SUNA.

Северен Дарфур в западната част на страната и щатът Сенар на юг са измежду най-силно засегнатите региони. Обилните дъждове нормално падат в Судан от юни до октомври и страната е изправена пред съществени наводнения всяка година.

" Синият Нил доближи връх за всички времена, откогато преди повече от век стартира регистрирането им ", споделиха от министерството на напояването и водите предходната седмица.

Последният отчет на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси в Судан съобщи в четвъртък, че над 380 000 души към този момент са били " наранени " от тазгодишните наводнения.

Целият сезон на наводненията през 2019 година е засегнал 400 000 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР