Субсидия от 33 млн. евро предоставя правителството на Кипър за

...
Субсидия от 33 млн. евро предоставя правителството на Кипър за
Коментари Харесай

Правителството на Кипър дава 33 млн. евро за туристически услуги


Субсидия от 33 млн. евро дава държавното управление на Кипър за повишение на качеството на туристически услуги и възстановяване на туристическата инфраструктура в страната, заяви БНР. Четири нови стратегии се финансират с европейски средства посредством Националния проект за възобновяване и резистентност.

Новите проекти за безплатна помощ, които следва да бъдат оповестени от държавното управление, са ориентирани главно към хотелиерството в селски, планински и отдалечени региони. Целта е да се увеличи неговата конкурентоспособност посредством обогатяване на туристическия артикул, както и да се поддържа възраждането на тези местности, изясни заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос. Със дотацията ще бъде усъвършенствано качеството на туристическите услуги, в това число посредством дигитализацията им, и ще се модернизира съществуващата инфраструктура.

Десет млн. евро безплатно финансиране ще бъдат предоставени за поощряване на развиването на здравен и уелнес туризъм.

Прилагането на 12 специфични сертификационни марки за качество е измежду целите на Министерството на туризма, уточни още Саввас Пердиос. Те удостоверяват пред гостите от страната и чужбина, че притежаващите ги компании и общини са изпълнили характерни и общоприети критерии за качество на туристически услуги. Такива документи се издават по реализираните от министерството стратегии като " Кипърска закуска ", " Вкуси Кипър ", " Цветните села на Кипър " и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР