Стяуа Букурещ няма да привлича ваксинирани футболисти занапред, заяви скандалния

...
Стяуа Букурещ няма да привлича ваксинирани футболисти занапред, заяви скандалния
Коментари Харесай

Скандален бос на Стяуа: Няма да привличаме ваксинирани, защото те губят силата си!

Стяуа Букурещ няма да притегля имунизирани футболисти отсега нататък, съобщи скандалния притежател на клуба Джиджи Бекали.

Политикът, който през 2013 гоидна бе наказан на 3 години затвор за корупция, разгласи, че ваксинираните против COVID-19 нямат късмет да бъдат привлечени в Стяуа, предава Telegraph.bg.

„ Ваксинираните губят силата си “, съобщи Бекали.

„ Това е научно. Не сте ли го виждали с Клуж? На Рапид играчите изглеждаха по този начин, като че ли ще припаднат. Всички имунизирани губят мощ! Виждам го и при моите. Не визира някои, само че визира по-старите”, уверен е той.

Изказването му провокира ответна реакция от държавното управление, което се бори против антиваксърските настроения, присъщи за Балканитe.

В изказване на формалната страница във Фейсбук на националната осведомителна платформа на държавното управление се показва, че „ Ваксинираните футболисти НЕ губят мощ, откакто са имунизирани против COVID-19! Няма изследвания, които да поддържат сходни странности. Ваксинацията не въздейства на представянето. От друга страна, има задоволително изследвания, които демонстрират, че COVID-19 може да остави дълготрайни последствия у боледувалите, и те могат да повлияят на представянето на футболистите “.

Румъния е предпоследна измежду 27-те страни от Европейски Съюз по % изцяло имунизирано население (над 41%, съгласно данните на американския университет " Джонс Хопкинс " ), последна е България с под 30%.

Mr Gigi Becali believes players vaccinated against coronavirus.

He claims players at Steaua Bucharest and rival clubs are struggling after taking the vaccine.
Steaua Bucharest announce a ban on VACCINATED players
— European Dad! (@drumcodeuk)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР