Студентските съвети искат отменя на всички изпити в сградите на

...
Студентските съвети искат отменя на всички изпити в сградите на
Коментари Харесай

Студентските съвети искат да отпаднат заверките за летния семестър

Студентските препоръки желаят анулира на всички изпити в постройките на висшите учебни заведения до края на летния учебен срок 2019/2020 година, с изключение на случаите на нужда . От съвета упорстват при присъствено осъществяване на изпитите, висшите учебни заведения да обезпечат всички противоепидемични ограничения.

Националното посланичество насочва своите претенции към зам-министър-председателя по публичния ред и сигурността, министърът на защитата Красимир Каракачанов, министърът на образованието Красимир Вълчев до министър на културата Боил Банов, както и до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, ректорите на висшите учебни заведения, както и до Студентски препоръки и общности.

Техните претенции са да се удължи срокът за прекратяване на присъствените образователни занятия до края на летния учебен срок . Също по този начин те упорстват всеобщите мероприятия и събития да бъдат провеждани посредством видеоконферентна връзка.

Част от настояванията им е управленията и студентските препоръки на висшите учебни заведения да продължат да реализират надзор за постоянното осъществяване на неприсъствени образователни занятия.
 СУ приема нови студенти с оценките от матурите
СУ приема нови студенти с оценките от матурите

Кандидатстудентски изпити ще има единствено за две бакалавърски стратегии

От студентския съвет упорстват да бъдат провеждани онлайн изпити посредством видеоконферентна връзка, в това число кандидатстудентски изпити , семестриални изпити, поправителни и ликвидационни изпитни сесии, отбрани на дипломни работи и държавни изпити през м. юни и м. юли, като се изключи практическите изпити.

Да бъдат извършени присъствено държавните изпити на компетентност " Право " по следните дисциплини: " Гражданскоправни науки ", " Наказателноправни науки " и " Публичноправни науки ".

Те желаят стажант-лекарите да продължат стажовете си без значение под каква форма. Да бъдат проведени държавните им изпити с оглед навременното им дипломиране в границите на календарния проект на висшето учебно заведение.

Във висшите учебни заведения по архитектура, строителство и геодезия да бъде продължен летният учебен срок 2019/2020 година с най-малко 30 календарни дни , както и бъде продължен срокът за заверки и отбрани със 7 календарни дни, упорстват от Студентския съвет.
 Студентите от СУ на протест против провеждането на изпити в университета
Студентите от СУ на протест против провеждането на изпити в университета

Досега подписалите петиция са 725 души

Те желаят да бъде продължен срокът на летния учебен срок на всички учебни заведения по изкуства, а във висшите учебни заведения по изкуства да бъдат извършени присъствено държавните изпити и дипломните отбрани при закрити порти в интервала м. юли- м. септември 2020 година.

От съвета оферират Техническите университети да проведат изпитите си онлайн посредством видеоконферетна връзка , като се изключи занятия, които не могат да се проведат неприсъствено.

Студентите да бъдат освободени от удостоверяване на изучаваните предмети през летен учебен срок на образователната 2019/2020 година.

Също по този начин те оферират да започват диалози на районен принцип сред управленията на висшите учебни заведения за бъдещо съдействие и за взаимно потребление на материални бази и общежития с оглед непредвидимия темперамент на рецесията.
 Кризата около COVID-19 ще задържи студентите у нас съгласно професор
Кризата около COVID-19 ще задържи студентите у нас съгласно професор

Има задоволително оповестени свободни места във всички държавни и частни университети в страната

В постройките на висшите учебни заведения, студентските общежития и работните пространства да не се преустановят дейностите за непрекъсната стерилизация до края на м. юни , в т. ч. - филтър, стерилизация, проветряване и инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена, упорстват още те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР