Студентки наеха апартамент, но останаха, меко казано озадачени. Момичетата от

...
Студентки наеха апартамент, но останаха, меко казано озадачени. Момичетата от
Коментари Харесай

Студентки наеха апартамент, хазяйката ги изненада неприятно

Студентки наеха апартамент, само че останаха, меко казано озадачени. Момичетата от Велико Търново наемат жилище от публикация в Русе за две седмици. Те превели авансово капаро, а предходната събота идват в крайдунавския град, с цел да подпишат контракт и платят остатъка от дължимата сума. Хазяйката ги посреща и настанява в жилището.

За голяма изненада им оповестява, че се постанова да влезе в болница, а този апартамент се оказва по-близо до лечебното заведение. По тази причина се постанова тя, дружно с щерка си да останат със студентките в жилището. Това не е всичко, има и изискване – да не споделят на съседите, че са чартърен, а са приятелки на щерка ѝ.

В следствие схващат, че хазяйката и щерка ѝ си живеят там целогодишно. Свързват се с юрист и схващат, че контракта, който са сключили е подправен. После благодарение на полиция съумяват да си изискат парите, дадени за наем.

Ето и цялостната история на Деница Станева:

„ С моята другарка си резервирахме апартамент чартърен, (студентки сме задочно обучение) за интервал до 2 седмици. Чухме се с дамата по телефона, разбрахме се, пратихме капаро, всичко, което се изискваше от нас бе изпълнено. На 11.02.2023 отидохме да се нанесем в жилището, посрещна ни хазяйката, настани ни и седнахме да подпишем контракт и да платим остатъка от парите, за които сме се разбрали. След това тя ни съобщи, че ще влиза в болница и видиш ли този апартамент бил по-близо до болничното заведение, щяла да остане 3 дни в него с щерка си. Съгласихме се на това нейно изискване, до момента в който не ни вметна, че в случай че комшиите питат какво вършим тук, да отговорим, че сме приятелки на щерка й. Да не споделяме, че сме тук на квартира. Срещнахме се с един от комшиите и го попитахме за дамата и дали това е жилището, в което тя си живее или има друго. Човека ни сподели, че действително това е жилището, което населява. И се оказахме в такава обстановка, в която би трябвало да поносим нея и щерка ѝ. Веднага се свързах с юрист и той ми изясни, че контракта е толкоз зле, че не е за коментиране, и има два разновидността за деяние, да приказваме с нея да ни върне парите и да си вървим или да пуснем тъжба в Национална агенция за приходите и да се съдим.

Затова за да ви предпазим, от този вид машинация, ви споделяме нашата история.

Забравих да вметна, че отхвърли да ни даде платежно за това, че сме и дали пари, а копие от контракта (който контракт е подправен, без печат) по този начин и не получихме, единствено разреши да си го фотографирам! Друго, което мога да кажа, е че в жилището се пуши, и беше мръсно, колкото да спахме от аромата на застоялия пушек на цигари, набил се в дивана. Всичко беше ужасно гнусно.

Ще приложа фотоси на квартирата, контракта и Facebook на Госпожата! “







 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР