Студентите в Аграрния университет в Пловдив са късметлии. От тази

...
Студентите в Аграрния университет в Пловдив са късметлии. От тази
Коментари Харесай

Студенти от три континента прекрачиха прага на Аграрния

Студентите в Аграрния университет в Пловдив са късметлии. От тази година младежи от 3 континента ще организират на практика образования по растениевъдство и растителна отбрана в супермодерен образователен център. Ключовете за корпуса под формата на книга бяха връчени през днешния ден алегорично след тържественото разкриване на новата академична година. „ Зайците “ и другите студенти ще употребяват и друга облага, която отвори порти тази година - първата демонстрационна зона за онлайн търговия със селскостопански артикули с Китай по самодейността 16+1 със страните от Централна и Източна Европа.

Над 500 първокурсници ще учат тази година в Аграрния университет в Пловдив. От тях близо 400 са признати държавна поръчка, а останалите са платено образование. Тази година във вуза се открива нова компетентност – „ Икономика и ръководство на районното развиване “, а най-желаната компетентност още веднъж е „ Растителна отбрана “. Освен от България в АУ има студенти от ЮАР, Монголия, Гърция, Македония, Сърбия, които учат за бакалаври и магистри.

Последно потомство техника, също е разполагаем на бъдещите агрономи. Преди две години управлението на Аграрния университет подписа меморандум за съдействие с немския тръст CLAAS, който даде на вуза зърнокомбайн, трактор и прикачен инвентар.

По традиция, след приветственото слово, произнесено от ректора на АУ проф.д-р Христина Янчева, четвъртокурсник връчи на първокурсник кошница на изобилието. Подаръкът за студенти и посетители бе осъществяването на сопраното Денислава Станева. Възпитаничката на АУ Дорота Ядчак, през днешния ден проф. от Западнопомерански софтуерен университет в Шчечин, Полша, бе удостоена с почетното звание Doctor Honoris Causa на АУ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР