Студенти се събраха пред Ректората на Софийския университет „Св. Климент

...
Студенти се събраха пред Ректората на Софийския университет „Св. Климент
Коментари Харесай

Студенти протестират пред Ректората на Софийския университет

Студенти се събраха пред Ректората на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ в столицата, с цел да се включат в антиправителствените митинги.
Исканията им са същите като на протестиращите през последните месеци - оставка на държавното управление, отпред с премиера Бойко Борисов, предварителни парламентарни избори и отдръпване на поста на основния прокурор Иван Гешев. Младите хора не са само от Алма Матер, към тях се причислиха и студенти от други висши образователни заведения.
„ Протестираме поради всичко протичащо се в тази страна, само че най-много през последната една година. Свидетели сме на парадокс след парадокс. Нещо, което в една европейска страна е невероятно. При първия гаф си подават оставките и напущат постовете си, понасяйки своята отговорност. Тук това нещо го няма, нито един политик не е поел отговорността си. Затова излизаме да кажем, че от ден студентите стартират твърдо декларират своята позиция за оставка на държавното управление. Смятаме, че студентите са силата на общество, а концепцията е да се обединим “, съобщи Иван Гълъбов, студент по Регионално развиване и политика в Геолого-географския факултет на СУ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР