Студенти от Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) в

...
Студенти от Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) в
Коментари Харесай

Студенти от ВУТП в София обявиха стачна готовност



Студенти от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП) в София оповестиха протестна подготвеност поради обявеното от просветителния министър Николай Денков сливане на български държавни висши учебни заведения.

В позиция до медиите те дефинират прокарването на промяната като " тайно и манипулативно ", без да е налице прелиминарен експертен за предстоящите резултати от нея.

В позицията, изпратена до президента, премиера, ръководителя на Народното събрание и редица други институции студентите показват, че смъкват доверието си от просветния министър и  че плануваната промяна във висшето образование  ще се отрази отрицателно на просветителната система.

Пред стратегия " Хоризонт " на БНР Владислав Филев, председател  на Студентския съвет към Висшето учебно заведение по телекомуникации уточни, че измежду студентите има терзания заради  неизясненост кои ще са техните преподаватели след обединяването на висшите учебни заведения:

" Студентите се притесняват, когато завършат, техните дипломи от каква институция ще бъдат издадени. Тяхно терзание е също по този начин едно такова бъдещо обединяване дали няма да засегне директно броят на местата държавна поръчка в университетите, дали в бъдеще няма да има едно мощно съкращаване на местата за банкет ".

Сред студентите е налице терзание и по линия на това  дали  Висшето учебно заведение по телекомуникации ще бъде разпознаваемо измежду наши и непознати работодатели след възможното му бъдещо обединяване с други образователни заведения. Младежите упорстват за разбор на предстоящите резултати от промяната във висшето обучение преди действителното й използване:

" За момента нашите опасения са по-скоро, че това ще утежни качеството на обучение ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР