Студенти от Варна участват със свои идеи и разработки в

...
Студенти от Варна участват със свои идеи и разработки в
Коментари Харесай

Студенти от Варна се борят за Най-добър младежки стартъп в България 2024

Студенти от Варна вземат участие със свои хрумвания и разработки в състезанието “Най-добър юношески стартъп в България 2024 ", научи Varna24.bg . Днес, в наличието на министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, бе даден формалният старт на неповторимия състезанието на Фонд на фондовете и СУ “Св. Климент Охридски ".

Студенти от цялата страна, представители на партниращите организации и на основателите на надпреварата се събраха в Иновационния конгрес “Джон Атанасов " в София Тех Парк, с цел да отбележат формалното начало на динамични двумесечни образования, наставнически сесии, тренинги и участия в разнообразни събития, които да оказват помощ на младите гении в страната да осъществят своята предприемаческа фантазия. 

“Поздравявам ви за присъединяване в състезанието. Иска се персонална храброст, ангажираност разпоредителност. Всички ние имаме потребност от нов подход - на сливане на ресурсите към съответни полезности и цели. Имаме потребност и от избран метод на мислене - на бизнесмени, тъй като точно предприемаческата и стартъп екосистема са тези, които ще обезпечат нашето бъдеще. ", сподели в обръщението си министър Милена Стойчева. 

От страна на Фонд на фондовете одобрение към студентите насочи изпълнителният ни шеф Павел Лисев:  “Мисията на Фонда е да бъдем оптимално покрай предприемаческата екосистема и да оказваме помощ на започващи планове да мислят за световна агресия. Големият брой участници и сътрудници на състезанието този година е отзив, че предприемаческата среда у нас в действителност съществува. Подготвили сме интензивна стратегия. Вземете максимума от нея. Тя е опция да разберете какво ви чака в пътешествието да имате личен бизнес. "

Участниците поздрави и доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ:  “Гордея се, че Стопанският факултет е сътрудник на състезанието през цялото време и знам, че нашите преподаватели и ментори ще дадат най-хубавото на участниците, с цел да ги научат какъв брой значими са партньорствата във всяка област от живота. Фактът, че тази година имаме над 40 организации, които поддържат състезанието ни, демонстрира, че самодейността реализира резистентност и носи капацитет година след година да случваме нови неща дружно. Надявам се да получите доста нови познания и умения, да тествате опциите пред вас и да ви предадем главния урок на нашия факултет - няма миг, в който си научил всичко, би трябвало постоянно да бъдем в търсене на най-хубавата версия на себе си. "

В третото издание на състезанието са включени 157 хрумвания, създадени от над 250 младежи, които аплайват като екипи или самостоятелни участници. Заявките спрямо миналогодишното съревнование са три пъти повече - доказателство за амбициозно разгърналия се мащаб на самодейността. В “Най-добър юношески стартъп на България 2024 " има студенти от София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Видин, Ловеч и други по-малки градове, както и задгранични студенти и възпитаници от горен курс от 29 гимназии. Младежите са от 15 български и 7 задгранични университета. Традиционно част от състезаващите се планове попадат в ИТ бранша, само че има и такива в области като опазване на здравето, селско стопанство, екология, спорт, обучение и други В сферата на общественото предприемачество ще се развиват 15 студентски хрумвания. 

Рекорден е и броят на партниращите в състезанието организации, в които влизат фондове за дялови вложения, финансови институции, професионални асоциации, фондации, акселератори, научни клъстери, световни мрежи и други

Техни специалисти са ментори в акселераторската стратегия към състезанието, която към този момент тече. Почти цялата локална екосистема е ангажирана към идеята да поддържа бъдещите иноватори в устрема им да станат част от предприемаческата среда в България. Предстои интензивно образование с 40 уебинара, присъствени срещи с вложители и ментори, уъркшопове за личностно развиване, благоприятни условия за присъединяване във външни събития на сътрудниците, пичинг сесии и още доста други.

Конкурсът ще завърши на 31 май с показване на 10-те най-хубави стартъпа пред жури, вложители и сътрудници на надпреварата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР