Студенти от престижния университет Станфорд започнаха публичен протест срещу Apple

...
Студенти от престижния университет Станфорд започнаха публичен протест срещу Apple
Коментари Харесай

Студенти протестират срещу Apple - технологията води до пристрастяване

Студенти от влиятелния университет Станфорд започнаха обществен митинг против Apple с изказванието, че колосът не е взел рационални ограничения, с цел да ограничи пристрастяването към технологиите.

Кампанията Stanford Students Against Addictive Devices (SSAAD) се пробва да притегли внимание върху казуса на несъразмерното прилагане на другата потребителска електроника, а в митинга се включват и загрижени родители.

Водачи на непредвидения протест са трима студенти от компетентност „Компютърни науки“ и един, който следва медицина.

Протестът стартира с акция пред магазина на Apple в Пало Алто и даже бе посетен от няколко висши ръководители на компанията. Студентите раздавали брошури и скандирали апели Apple да направи нещо, с цел да не бъдат толкоз пристрастяващи нейните телефони.

„Apple ни държи в плен“, е един от девизите на митинга.

„Техният бизнес модел може и да не разчита на пристрастяването, само че те не взимат рационални ограничения, с цел да се оправят с него„, споделят студентите, които приканват компанията да включи в телефоните си приложение , което да следи потребителската интензивност и да предизвестява, в случай че хората губят прекомерно доста време, загледани в екрана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР