Студентът Евгени Марчев описа пред NOVA нощта на протеста миналата

...
Студентът Евгени Марчев описа пред NOVA нощта на протеста миналата
Коментари Харесай

Разказ от първо лице: Говори едно от момчетата, бито и арестувано зад колоните на МС

Студентът Евгени Марчев разказа пред NOVA нощта на митинга предходната година, когато той бива пребит и задържан.

„ Хващат те повалят те на земята. И към този момент пробват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци”, описа Марчев.

„ Помня както самото влачене по този начин и ударите, по този начин и най-грозният миг, който е снимането на момичето. Тя се съпротивляваше от самото начало и доколкото си припомням споделяше да престанат. Подобно полово посягане пред Министерския съвет към този момент повече от година не може да се откри? Това е просто срамно за цялата институция на МВР”, добави той.

Днес Евгени счита, че арестите и насилието тогава са били целенасочени - да всеят боязън и да потушат митингите. А фрагментите съгласно него са били съзнателно укривани.

„ Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна изгода да ги скрият. Тогава пробваха по всевъзможен метод да потулят случилото се. И до някаква степен сигурно съумяха, тъй като ние нямахме по никакъв метод по какъв начин да потвърдим какво се е случило. Беше дума против дума”, описа още Марчев.

Според органите на реда тогава - полицейско принуждение е нямало, а някои от служителите на реда бяха осъдени със забележка.

„ На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, тъй като си отишъл на митинг. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един служител на реда и не съм мятал нищо по тях”, добави Евгени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР