Мъж призна, че е прострелял смъртоносно студент пред бар в Тексас, но не можа да обясни защо, се казва в заповедта за арест

...
Студент от Християнския университет в Тексас е бил застрелян и
Коментари Харесай

Студент от Християнския университет в Тексас е бил застрелян и убит пред бар във Форт Уърт от мъж, който е признал за деянието, но не е могъл да даде ясна причина защо, според клетвена декларация на полицията.

Уес Смит стоеше на тротоар близо до местен бар в петък около 1 часа сутринта, когато заподозреният, Матю Пърди младши, 21, който носеше бяла тениска, тъмен панталон, червена шапка и носеше раница, се приближи до него и изглеждаше, че говори със Смит, показа видеозаписът, прегледан от полицията. След кратък момент Смит падна на земята и Пърди застана над него, преди да избяга, се казва в клетвената декларация.

Свидетел описва как е видял инцидента, каза полицията, и докато свидетелите бягат, Пърди удря един човек в тила с пистолета, според документите за ареста.

Полицията успя да спре и задържи Пърди, който изглеждаше с „прясна кръв“ по раницата си, се казва в клетвената декларация. Докато бил задържан в задната част на патрулна кола, Пърди разглобил 9-милиметров пистолет и изхвърлил части от него извън колата, според клетвената декларация – полицаите смятали, че той е скрил огнестрелното оръжие.

Пърди казал на полицията, че не е познавал Смит и не можел да посочи мотива да го застреля, но го попитал дали познава баща му, който е бил нападнат в района в миналото, се казва в документите за ареста.

Смит е бил прострелян три пъти: в стомаха, рамото и главата, според клетвената декларация. Пърди казал на полицията, че е застрелял Смит в главата, „защото е искал да се увери, че е мъртъв“, се казва в клетвената декларация, и би стрелял още, „ако не му бяха свършили патроните“.

Пърди е бил на изпитателен срок за грабеж при утежняващи обстоятелства и оттогава е обвинен в убийство, а гаранцията му е определена на 500 000 долара, показват полицията и архивите на затвора на окръг Тарант. Той беше задържан в затвора на окръг Тарант в петък следобед. Не е ясно дали той има адвокат.

„Забележителен млад мъж“

Смит, роден в Тенеси, посещава независимото училище „Сейнт Джордж“ в Мемфис за гимназия, където е президент на ученическата група и „открояващ се играч на баскетбол, лакрос и футбол“, който „се отличава във всяко едно отношение – като учен, спортист и лидер“, каза училището в онлайн изявление.

Студентът в TCU, частен колеж на три мили извън центъра на Форт Уърт, е завършил две специалности по финанси и маркетинг, според Кати Кавинс-Тъл, заместник-канцлер по студентските въпроси на TCU. Той също беше член на футболния отбор на TCU Horned Frogs за 2021-22 г. като първокурсник, показват училищните записи.

Университетът е „опустошен“, каза Cavins-Tull в изявление.

Преди съботния домакински футболен мач срещу Колорадо Бъфалъс, служителите на университета запазиха минута мълчание, съобщи WFAA, филиал на CNN.

„Уес беше наистина невероятен и любящ син, брат, братовчед и приятел за толкова много“, каза семейството му в изявление чрез TCU в петък, съобщи WFAA. „Сърцето ни е разбито от смъртта му и молим за място да скърбим в този ужасно труден момент.“

„Смит беше застрелян и убит в безсмислен акт на насилие с оръжие“, написа кметът на Форт Уърт Мати Паркър в X, платформата, известна преди като Twitter.

Кметът каза, че Смит е бил „забележителен млад мъж, който е повлиял на безброй животи, включително на собствения ми син като футболен треньор в неговия отбор от средното училище“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР