Студеното отношение на треньорката на Камила Валиева - Етери Тутберидзе

...
Студеното отношение на треньорката на Камила Валиева - Етери Тутберидзе
Коментари Харесай

Скочиха на треньорката на Камила Валиева

Студеното отношение на треньорката на Камила Валиева - Етери Тутберидзе към 15-годишната фигуристка е измежду най-обсъжданите тематики в света в последните дни. Дори шефът на МОК Томас Бах означи безразличието на треньорския екип към Валиева след неуспеха ѝ на волната стратегия в Пекин. Главният треньор на съветския народен тим по спортна гимнастика Валентина Родионенко също взе отношение и не спести рецензиите към колежката си.

„ Тутберидзе е страховит треньор, това е несъмнено. Но в този случай, когато Валиева направи неточност, тя просто се счупи. Момичето бе сложено под голям психически напън през целия олимпийски шампионат.

Камила не устоя и това е обикновено, като се има поради, че е единствено на 15 години. Затова когато се приближи до треньора си, Тутберидзе трябваше да я прегърне и да я целуне. А не с такава безчувственост да ѝ се кара за грешките. Това нямаше по какъв начин да остане неусетно и в това отношение Бах е безусловно прав.

Случилото се не трябва обаче да се пояснява като принуждение над деца, както някои се пробват. В такива случаи треньорът би трябвало да бъде по-мек със спортиста, да го успокои, да му благодари за свършената упорита работа. Да, има неточности. Но обстановката с Валиева е особена. Дори не знам кой в ​​света не поддържа това момиче сега. Тази суровост на треньора беше безусловно несъответствуваща ", съобщи Родионенко, която също работи с девойки на сходна възраст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР