Студено сутрин и по-топло през деня – така можем да

...
Студено сутрин и по-топло през деня – така можем да
Коментари Харесай

Очакват ни температури до 19 градуса и валежи от сняг

Студено заран и по-топло денем – по този начин можем да опишем времето през последните дни.

През идващите дни в североизточните и източните региони температурите ще доближават до 18-19 градуса. Минималните ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. Ще има повече слънце събота и неделя. В събота ще премине облачна вълна и са вероятни напълно слаби валежи от дъжд в Добруджа. В неделя времето ще бъде удобно за туризъм в планината. Времето внезапно ще се утежни в понеделник, чакат се превалявания от дъжд и сняг в западните региони и последователно ще обзет централните и източните региони на страната. Във вторник краткотрайно ще преминат в сняг и температурите ще се намалят доста. Това заяви синоптикът Петър Янков в ефира на " България заран ". 

По думите му след преваляванията при започване на идната седмица времето още веднъж ще се стабилизира и температурите ще се покачат едва. 

" Ново утежняване и превалявания се чакат в края на идната седмица. Снежната завивка няма да бъде основна и ще се топи бързо - 1 до 3 см в западните елементи на страната и Предбалкана ", предвижда Янков, като не изключи заплахата от лавини. Събеседникът разясни още, че най-вече сняг има в Банско, в  " Пампорово е прелестно с височина на снежната завивка към 40-50 см ", Боровец се подрежда на трето място, а " най-лошо е ситуацията на Витоша ".

Янков акцентира, че през почивните дни в Турция не се чакат превалявания. Средните температури ще са минус 5 и минус 3 градуса, а оптималните - към 5 градуса.

" Над цялото Средиземноморие температурите през почивните дни ще бъдат високи с пролетен привкус - сред 14 и 20 градуса ", означи събеседникът. 

Пред Bulgaria ON AIR синоптикът заключи, че " преваляванията ще минават в сняг и ще дадат поредна поръчка за настъпването на пролетта ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР