Студените напитки понижават сърдечната честота и могат да причинят сериозни

...
Студените напитки понижават сърдечната честота и могат да причинят сериозни
Коментари Харесай

Студените напитки могат да причинят сериозни здравословни проблеми

Студените питиета намаляват сърдечната периодичност и могат да причинят съществени здравословни проблеми. Освен това тези питиета могат да застрашат имунната система, да провокират усложнения в дишането, да усилят тежестта и да причинят главоболие. Това съобщи експертът по вътрешни заболявания доктор Хакани Хазар за „ Хаберлер “.


Като съобщи, че консумирането на студени питиета бързо и в огромни количества понижава сърдечната периодичност, експертът по вътрешни заболявания доктор Хакани Хазар съобщи: " Това може да аргументи съществени здравословни проблеми. Хората с проблеми със сърдечния темп би трябвало да заобикалят потреблението на студени питиета. Студените питиета провокират стесняване и закъснение на мускулите на стомаха. Те предотвратяват производството на стомашна киселина и забавят изпразването на стомаха ".

Д-р Хазар уточни, че тези, които са изправени пред знойните горещини, неумишлено рискуват здравето си, като пият студена вода, леден чай, кафе или безалкохолни питиета, с цел да се провиснал.

" Установено е, че студената вода уплътнява носната лигавица, а горещата вода или горещите питиета оказват помощ за по-лесното дишане ", сподели Хазар.

Отбелязвайки, че пиенето на ледена вода може даже да усили тежестта на тялото, доктор Хазар сподели: " Това може да е изненада за доста хора. Причината за това обаче е, че организмът желае да изгори мазнините, признати след храненията, само че ледената вода не му разрешава това. Тъй като метаболизмът се забавя, наддаването на тегло ще се усили ".

Пиенето на ледено студена вода може да провокира главоболие при някои хора, изключително при тези, които живеят с мигрена, сподели още експертът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР