Студените месеци без съмнение не са най-комфортният период за влизане

...
Студените месеци без съмнение не са най-комфортният период за влизане
Коментари Харесай

Златни правила! Как да отслабнете през зимата

Студените месеци без подозрение не са най-комфортният интервал за влизане във форма. За да избегнете грешките и да се спасите от неприятните чувства, спазвайте няколко елементарни правила – и до пролетта непотребните килограми ще са зад тила ви.

Правило 1: Не съсипвайте здравето си
Преди всичко би трябвало да запомните, че чудотворни таблетки, способни незабавно да ви вталят, до момента в който се тъпчете с калорични артикули и алкохол, просто не съществуват. Много от препаратите за намаляване имат диуретично и слабително деяние, по тази причина в първите дни след приемането им фактически ни обгръща еуфория от загубата на 2 – 3 кг. Те обаче са основно за сметка на загубата на течности, дружно с които от организма ни си отиват и доста потребни субстанции и микроелементи.

Правило 2: Забравете за жестоките „ гладни” диети
Вероятно знаете, само че в никакъв случай не е ненужно да се повтори – драконовските ограничавания в храненето нанасят непоправими вреди на здравето. Ако ненадейно минете на строга диета, организмът се подлага на стрес – приема, че сте го лишили внезапно освен от приятност, само че и от всичко належащо за естественото му действие. И стартира да се запасява с запаси, ако „ положението на обсада” продължи. В резултат на това освен няма да се избавите от непотребните килограми, само че и е допустимо да натрупате още няколко.

Правило 3: Използвайте всяка опция за придвижване
Не забравяйте за вредата от поглъщането на храна пред компютъра. Ще си извършите голяма услуга, в случай че на обяд се разноските до магазина, до близкото ресторантче или кафене. След вечеря не бързайте да легнете на дивана пред тв приемника – по-добре се заемете с някаква елементарна домашна работа: по този начин ще свършите нещо потребно и в същото време ще свалите някой и различен кг.

Правило 4: Яжте по-малко, пийте повече вода
Хапвайте на дребни порции, по-често – до 5 пъти дневно. Така храносмилателния тракт се отучва да работи на спешен режим, работи по-бързо и включва всички нужни за смилането на храната ензими. За да ускорите процесите на храносмилане и асимилиране на потребните субстанции, консумирайте задоволително количество чиста негазирана вода (не по-малко от 1,5–2 л). Забравете за соковете от кутия и газираните питиета. Постарайте се половин час преди хранене да изпивате по една чаша топла вода – това спомага за ускорение на обмяната на веществата и отмиване на токсините. И, несъмнено, ограничете до най-малко сладките, тестените, мазните, солените и пикантните артикули.

Правило 5: Продукти, които топят мазнините

Ако имате единствено няколко кг допълнително, задоволително е просто да ежедневно да включвате в менюто си храни, които имат свойствата да се борят с мазнините.
Зеле – поради високото наличие на фибри то интензивно пречиства организма от шлаките и токсините.
Канела – има свойството да намалява кръвната захар, като по този метод топи и мазнините. Ако добавите канела към кафето или чая си, освен ще ги извършите по-ароматни и вкусни, само че и ще отслабнете.
Кисело мляко и зелен чай – удивително форсират обмяната на веществата и не разрешават да се натрупват нездравословни субстанции.
Джинджифил – усилва притока на кръв към стомаха и съдържа етерични масла, които топят мастните кафези. Заедно с това усъвършенства положението на кожата, като я прави по-еластична и млада.
Грейпфрут – към този момент е потвърдено, че той превъзхожда ананаса по отслабващ резултат, защото интензивността на ананаса внезапно понижава при взаимоотношение със стомашните сокове. Грейпфрутът съдържа веществото нарингин, което интензивно спомага за разграждане на мазнините. За намаляване най-ефикасно е да консумирате целия плод, а освен сока от него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР