Студ и сняг сковават днес Македония, където температурите доближават 20

...
Студ и сняг сковават днес Македония, където температурите доближават 20
Коментари Харесай

Студ и сняг в Македония, близо 20 градуса под нулата

Студ и сняг сковават през днешния ден Македония, където температурите приближават 20 градуса под нулата, оповестяват локалните медии.
Най-студено тази заран бе в Берово, където бяха измерени минус 18 градуса, в Скопие и Крива Паланка - минус 15, в Куманово, Маврово и Крушево - минус 14 градуса по Целзий, съобщи МИА.
Най-много сняг има в Маврово. Дебелината на снежната завивка там доближава 87 см. В Лазарполе е натрупал 79 см сняг, в Крушево - 58 см и Пожаране - 50 см, предава Българска телеграфна агенция.
Заради студената вълна комисията за предварителна защита на нездравословното влияние на студеното време към македонското министерство на опазването на здравето предложи да се освободят от работа бременните дами и лицата над 60 години. За служащите, които работят навън, се предлага метаморфоза на работното време от 10 до 16 часа, с почивки от половин час в топли пространства на всеки два часа.
Комисията предложи също да се заобикаля физическа интензивност навън, при придвижване да се внимава за заледени повърхности, да се носят топли облекла на няколко пласта, подобаващи обувки за сняг и по-често да се употребяват топли питиета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР