Сценарият на протестите е видим и с просто око –

...
Сценарият на протестите е видим и с просто око –
Коментари Харесай

Политически психолог твърди: Броят на хората на протестите не расте. Те не са критична маса. Могат да станат агресивни

Сценарият на митингите е забележим и с просто око – въпросът е какъв брой от достоверно недоволните ще притегли. Това сподели политическият психолог проф. Антоанета Христова, като посочи, че броят на недоволстващите по улиците явно не пораства, заяви " Фокус ". 

Сценаристите, които виждат какъв брой стационарни остават митингите с всеки минал ден, от една страна ускоряват „ предната част “ на „ офанзивата “ в лицето на неавтентичните протестиращи, а от друга – уголемяват настояванията си към държавното управление, изясни тя.

„ Тези, които са достоверно недоволни, стискат палци, само че за мен те не са сериозна маса. Ако ги провокира и поведе някой – може и да бъдат нападателни. Но по-голямата част от тях са хора, които не намират политическа мощ, в която да имат доверие. На второ място тази различна политическа мощ, която би се появила – нова или не – няма блестящо изразен водач, който да поеме силата.

Президентът Румен Радев се съобщи като подобен в обръщението си на 9-ти ноември, само че няколко дни по-късно, усещайки, че прикани за излизане на улиците – се отдръпна. Откога държавното управление бива предупреждавано? Неравенствата порастват, ножицата става все по-голяма и каквото и да вършат във връзка с интернационалните ни триумфи, в страната трябваше да има доста съществено промени в обществената сфера и поддръжката за обществено слабите “, разяснява Проф. Антоанета Христова.

Тя добави, че задачата на митингите е ясна – промяна на ръководството, което обаче би довело до дестабилизация и несигурност. Според нея лимитът на това държавно управление не е привършен и силата към момента е в ръцете на ръководещите. Ако държавното управление не се поддаде на сюжета, митингите могат и да са катарзис, предвижда политическият психолог.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР