Струваше си, имайки предвид ползите, каза македонският премиер Зоран Заев

...
Струваше си, имайки предвид ползите, каза македонският премиер Зоран Заев
Коментари Харесай

Една година от Преспанския договор

Струваше си, имайки поради изгодите, сподели македонският министър председател Зоран Заев във връзка една година от съглашението от Преспа, отговаряйки на журналистически въпрос по време на днешното посещаване в Криволак, където в границите на учението “Решителен удар ” се организира ден на наличие на високопоставени посетители.

„ Днес, 17 юни, година след Преспа, за първи път имаме нов другар. Не че с Гърция имахме съществени неприятности, само че това беше в действителност неприятно възприятие, горчиво, когато бяха спрени нашите интеграционни процеси. И след една година ние виждаме първите изгоди под формата на това обучение, в нашата подготовка за пълноправно участие в НАТО след няколко месеца. Това е съществена стратегическа цел за нашата страна, за целия район, за Република Северна Македония, която не преди епохи, а преди 17-19 години имаше спорове. Това значи дълготраен мир, непоклатимост, сигурност и сигурност “, сподели Заев.

Той добави, че паралелно с това са в ход всички процеси в Европейския съюз и че след 15 години Скопие е на път да стартира договарянията с Европейския съюз.

„ Всичко това носи стопанска система, носи по-висок стандарт, числата към този момент са впечатляващи, те порастват и ще продължат да порастват. Договорите несъмнено градят къщата. Чрез това построяваме нашата обща къща Република Северна Македония, в която всички ще останат. Там, където ще живеят дружно, провеждат живота си с децата си. Човек би трябвало да направи живота по-добър, по-примамлив и по-щастлив за всички “, акцентира македонският министър председател.

Той оцени, че след една година с всички достижения в икономическата сфера, във връзка с НАТО, на Европейския съюз, във връзка с промяната вкъщи, в действителност, както той сподели, си заслужава. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР