Струва ми се, че се върви към това да се

...
Струва ми се, че се върви към това да се
Коментари Харесай

Киселова за отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ: Струва ми се, че ще се мъчат да се разберат

„ Струва ми се, че се върви към това да се мъчат да се схванат “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселов в отговор на въпроса дали ще има нов кабинет в границите на това Народно заседание, или ще се върви към предварителни парламентарни избори.

За 5 март всеки от сътрудниците във властта има собствен дневен ред

„ Господин Борисов (Бойко Борисов, водач на ГЕРБ) сподели, че би трябвало да оставим всяка вяра – това е деветият кръг на Ада. Но дано си спомним Данте – оставил е Вергилий тъкмо пред деветия кръг, където го е посрещнала неговата обичана, т.е. любовта може да надделее. Той (Борисов) говореше към този момент за брак “, подсети доцент Киселова.

Той съобщи, че не вижда положително решение на този цикъл за ротация

По думите ѝ процедурата по съвещания за избор на ново държавно управление, откакто през вчерашния ден Народното събрание гласувана оставката на кабинета „ Денков “ , ще продължи най-вече един месец. А в случай че не се схванат за ново държавно управление, предварителните парламентарни избори може да са дружно с вота за Европейски парламент – на 9 юни.

Радев би трябвало да се срещне с всички парламентарно показани партии

Преподавателят по конституционно право подсети, че според измененията в Конституцията президентът не може самичък да избере длъжностен министър председател, а би трябвало да  назначи един от изброените: ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председателя на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител. Освен това Народното събрание ще работи, до момента в който се закълнат новите депутати, и ще управлява работата на служебното държавно управление.

Президентът няма право да постанова несъгласие

Докато Конституционният съд се произнесе по жалбите против измененията в главния закон, изборите ще са минали, посочи доцент Киселова.

Гледайте цялото изявление във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР