Струва ми се, че организаторите на протеста трябва да влязат

...
Струва ми се, че организаторите на протеста трябва да влязат
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: При безредици полицаите имат право да използват сила и помощни средства


Струва ми се, че уредниците на митинга би трябвало да влязат в ролята си и да създадат тъй че да не стига до принуждение, разяснява в ефира на bTV някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Съгласно закона за Министерство на вътрешните работи служителите на реда имат право да употребяват мощ и помощни средства, безапелационен беше той.

„ Това е минимум мечтано от всички в подобен миг “, добави Йорданов.

„ Винаги се реагира съгласно обстановката, само че на всички би трябвало да е ясно, че когато се стигне до вълнения, служителите на реда имат право да употребяват всички вероятни средства, с цел да овладеят обстановката, това го има във всички страни “, изясни още някогашният вътрешен министър.

По думите му, който търси подобен митинг, би трябвало да е подготвен и за отговора на полицията.

„ За мен е чудно за какво партия „ Възраждане “, която е парламентарно показана, не търси решение на казуса по парламентарен път – промени на закони, преимане на решения от Народно събрание, и едвам когато тези решения не дадат резултат, тогава да се върви към митинг “, изясни той.

„ В случая директното отиване на митинг и то в този тип за мен значи единствено едно – търси се пиар резултат “, означи Емануил Йорданов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР