Структурите на Продължаваме промяната и на партиите от Демократична България

...
Структурите на Продължаваме промяната и на партиите от Демократична България
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще поемем ясно отговорността за втория мандат

Структурите на " Продължаваме промяната " и на партиите от " Демократична България " ще вземат решение довечера по какъв начин обединението ще действа с втория мандат за сформиране на държавно управление. Това разяснява съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков на влизане на съвещание на парламентарната група на ПП-ДБ.

" Вторият мандат отговорността е при нас, тъй че ние си я поемаме тази отговорност. Ще създадем верните ходове, където задачите ни национални препоръки застават зад нас. Но аз ви подсигурявам едно - нито ще се крием зад някакви преговорни екипи, нито ще се вършим, че ни няма, а ще си поемем ясно отговорността за втория мандат ", съобщи Петков.

Той разяснява още, че на 17 март номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел е предложила да има ротация единствено на премиера и вицепремиера без да има промяна на министри, само че и без да се подписва съдружно съглашение. Снощи министър председателят в оставка акад. Николай Денков също предложи сходна ротация и опазване на досегашния състав на кабинета, само че настоя за сключване на съглашение.

" Като махнете цялата мъгла от цялото говорене и всичките преговорни процеси, в действителност какво се оказва - единствената разлика е съглашението. За нас това значи, че ГЕРБ очевидно не са подготвени да създадат промени в правосъдната система, не са подготвени да създадат промяна в службите и не са подготвени да създадат промяна в регулаторите. Защо - не знаем и не знаем дали не желаят или не могат ", сподели Петков.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР