Структури на КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа в областта

...
Структури на КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа в областта
Коментари Харесай

Протест може да остави България без културни събития за седмица

Структури на КНСБ и Конфедерация на труда " Подкрепа " в региона на културата, Съюзът на артистите и други съсловни организации, са подготвени на протестна акция, с която за една седмица да оставят България без културни събития - театрални и музикални спектакли, концерти, галерии, музеи, читалища и библиотеки.

Акцията ще се организира, в случай че не бъдат изпълнени настояванията им бюджетът на Министерството на културата за 2023 година да не се орязва, както и да се усили дотацията за културните институти и за Българското национално радио, сподели за „ Хоризонт “ ръководителят на федерация " Култура " към КТ " Подкрепа " Кирил Бинев:

Много постоянно обществото не вижда какво се случва на културния фронт и всяка година бюджетът или понижава, или остава същият, което значи, че минималните хонорари, които така и така съществуват в региона на културата, стават още по-малки, тъй като инфлацията ги изяжда. Някъде в региона на 1000-1100-1200 лв. най-много – и в музеите, и в библиотеките, в театрите също. Може да се каже, че браншът е бедстващ, включително е и БНР с минималните хонорари, които непрекъснати ги догонва минималната работна заплата ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР