Строителят уверява, че през август ще може да се пусне

...
Строителят уверява, че през август ще може да се пусне
Коментари Харесай

Отпушване на тунел Железница се очаква през август

Строителят твърди, че през август ще може да се пусне придвижването по едната лента, означи министърът.

Този обект ще бъде подложен на непрекъсната ревизия, заради неговата значимост, безапелационен бе Шишков.

Успоредно с подсилване на свлачищата, ще се работи и по правенето на документите, в това число и за позволение за прилагане, както и документите, нужни за стартиране в употреба на тунел " Железница ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Във връзка с построяването на сектора на Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле министърът отбеляза, че са се появили спекулации по въпроса и акцентира, че издаденото от него позволение за градеж е за дребен сектор от автомагистралата, който, по думите му, по никакъв метод не предопределя избора на трасе през дефилето.

Продължава анализът на екологичните ограничения, който е от компетенциите на Министерството на околната среда и водите, означи Шишков и посочи, че издаденото от него позволение за градеж за сектор от автомагистралата е обвързвано с опцията да се компенсира изгубено време.

" Заспалите автомагистрали ги събудихме, работим, където би трябвало чисто процедурно, където би трябвало строителите са на терен ", акцентира Шишков.

В отговор на журналистически въпрос министърът сподели, че по източния вид, при който се разделя трасето на автомагистралата през Кресненското дефиле, има Оценка на въздействието върху околната среда. " Тоест, в случай че ограниченията потвърдят този вид, несъмнено, ще се възползваме от това, че имаме Оценка на въздействието върху околната среда и няма да загубим период, няма да загубим време, ще спечелим доста години, бих споделил дори - едно бъдеще за целия район ", разяснява Иван Шишков. 

Укрепване на двете свлачища преди и след тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР