Строителят на стадион Христо Ботев в Пловдив - Илиян Филипов,

...
Строителят на стадион Христо Ботев в Пловдив - Илиян Филипов,
Коментари Харесай

Строителят на Колежа: Общината ще отпусне нови 17 милиона, до 6 месеца сме готови

Строителят на стадион " Христо Ботев " в Пловдив - Илиян Филипов, призна за разибрателство сред него и Община Пловдив за отпущането на нови 17 милиона лв. за цялостното дотъкмяване на оборудването.

Съвсем скоро, още в края на този месец по всяка възможност Ботев ще се завърне на " Колежа " и ще стартира да играе мачове в своя дом.

Това обаче ще се случи без оборудването да е изцяло завършеноп по проект, като изчезнали ще са козирките над три от секторите.

Именно за тяхното дотъкмяване кметът на Пловдив съобщи, че ще бъдат отпуснати нови 6 милиона лв., само че в този момент излиза наяве, че тази сума е съвсем три пъти повече.

Филипов е изискал гаранция, че тези 17 милиона лв. ще бъдат заложени в бюджетите на Община Пловидв за 2024-а и 2025-а, след което той ще поръча нужните материали и ще довърши изцяло стадиона.

По думите му това ще отнеме 6 месеца.

" Днес организирах среща в общината и стигнахме до компромисно решение за отпущането на нужните 17 милиона за завършването на Колежа. Разбрахме се да подпишем анекс към контракта и възлагателно писмо, което ще ни разреши да продължим работата си, като разполагаме с нужните за това средства.

Банковата гаранция си е тип заем, а съгласно закона не може 39 месеца след началото на мандата да се тегли нов дълг. Очаквам анекса и възлагателното писмо да бъдат гласувани на сесията на Общинския съвет на 6 април ", съобщи Филипов.
Така от започването на градежа при започване на 2014-а, като с тези нови 17 милиона, общата сума, която страната и Общината отпуснаха за оборудването ще доближи 54 милиона лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР