Строителството в Турция е било толкова некачествено, че компрометирани сгради

...
Строителството в Турция е било толкова некачествено, че компрометирани сгради
Коментари Харесай

Кадри показаха: Сграда рухна в Турция от 4,5 по Рихтер

Строителството в Турция е било толкоз некачествено, че компрометирани здания не престават да падат от леки вторични земетресения.

Висока постройка се срути след последния трус с магнитут 4,5 по скалата на Рихтер, който раздруса Хатай, южна Турция нощес. Няма информация за ранени и вреди, само че се разпространиха фрагменти сриване на постройка. Записът е на охранителна камера в югоизточната провинция Шанлъурфа, съобщи Нова Варна.

Издирвателните и избавителни работи, осъществени в останките на 7-етажната постройка в Шанлъурфа, която беше запечатана заради съществени вреди и се срути през вчерашния ден, завършиха след 9 часа.

7-етажното здание е трябвало да бъде разрушено поради отслабена структура, само че все пак регионът към него не е обезопасен. При непредвиденото му сриване в неделя под отломките е затиснат инцидентен минувач, който по-късно е избавен и откаран в болница.

Първоначално валията на Шанлъурфа сподели, че спасители търсят още един човек. Малко след 20:00 ч. локално време валията съобщи, че избавителните екипи не престават да работят, само че “за благополучие до момента не са били открити следи ” за съществуване на хора под отломките, осведоми Анадолската организация. “За всеки случай издирвателните ни действия ще продължат, до момента в който отломките не бъдат отстранени ”, сподели късно вечерта Айхан.

Спасителите призоваваха да бъде защитавана тишина в региона на съборилата се постройка, с цел да могат да слушат за шумове под руините.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР