Строителството в България по-скоро ще поеме в посока удобен ритейл“,

...
Строителството в България по-скоро ще поеме в посока удобен ритейл“,
Коментари Харесай

„Удобен ритейл“ – посоката, в която поемат бизнес сградите в България

Строителството в България по-скоро ще поеме в посока „ комфортен ритейл “, в сравнение с здания от разбъркан вид, при които част от кооперацията е жилищна, а другата е непокътната за офиси. Това предвижда Явор Костов, ръководещ сътрудник във Forton Cushman & Wakefield, в подкаста на Economic.bg – „ Едно мислено “.

От диалога с него излиза наяве, че капиталовият пазар на недвижими парцели в България е в много неизгодна позиция спрямо други страни от Европа.

Една от аргументите е, че преди влизането на България в Европейския съюз бяхме натоварени с доста високи упования за доста висока възвръщаемост. И много от спекулативните вложения не приключиха добре. Тоест, много вложители изгубиха пари “, споделя Костов.

Според него друга причина за обстановката, в която се намираме, е, че банките в България са останали много консервативни след 2013 година А това прави възвръщаемостта доста по-лоша по отношение на ликвидността, която вложителите биха имали на други сходни пазари.

Но всички тези дефекти, съгласно Костов, могат да се „ популяризират “ като плюс към днешна дата. И с вярната тактика да успеем да обърнем въпросните негативи в наша изгода.
„ Удобен ритейл “
Според Явор Костов в България все по-често ще ставаме очевидци на планове от вида на „ комфортен ритейл “, при който има обособена жилищна зона, офис площи, както и разнообразни вериги магазини и кафенета. Но с цел да се осъществя подобен план, би трябвало да е доста добре транспортно гарантиран.

Големи капиталови планове от вида на Бизнес парк „ Младост “ по-скоро към този момент няма да виждаме, само че с сходна идея са комфортните ритейли, както ги назоваваме – офиси, кафенета книжарници, мобилни оператори “

Целият диалог с Явор Костов може да чуете в идващия епизод на подкастa на Economic.bg – „ Едно мислено “, който ще бъде качен в понеделник, 25 март. В него ще чуете още забавни трендове за пазара на бизнес парцелите, както и какво въздействие оказва Зелената договорка върху бранша?
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР