Строителството на интерконектора с Гърция ще започне следващата седмица, а

...
Строителството на интерконектора с Гърция ще започне следващата седмица, а
Коментари Харесай

Румъния обещала на Борисов нови мостове, а Гърция – интерконектора

Строителството на интерконектора с Гърция ще стартира идната седмица, а Румъния е дала обещание два нови моста на Дунав при Русе и Свищов Тези оптимистични вести заяви през днешния ден министър председателят Бойко Борисов. За ден той откри два автомобилна завода - в Кърджали и Русе.

За интерконектора с Гърция всичко се приготвя. Ако е живот и здраве сме се разбрали да го открием към 20 май, сподели той в Русе. Сега министър председателят на Гърция Алексис Ципрас търсил комфортна дата.

" На Кирково ще го създадем. Разбрали сме се да отидем за половин час и да дадем старт ", разяснява Борисов. Той напомни, че интерконекторът е извънредно значим за диверсификацията на газовите доставки.

Съоръжението е основно, с цел да се осъществя желанието на България, Гърция, Румъния и Сърбия да вържат газопроводите в " пръстен ". На срещата на Европейски Съюз в Сибиу тази седмица Алексис Ципрас разгласи, че това ще трансформира Балканите в газов хъб. През февруари енергийният министър Теменужка Петкова предвижда, че по интерконектора газ ще тръгне идната година.

Борисов зарадва локалните хора в Русе, че има обещания от Румъния за мостове край града и в Свищов. " За моста на Дунав при Свищов румънците са подготвени. Мисля, че го минаха и на Министерски съвет ", уточни той.

Попитан по кое време ще е първата копка, той отговори: " Като ги чух какви нелепости приказват Българска социалистическа партия, ще кажат, че е предизборно. Може би ще изчакам да мине 25-26 май ".

Бойко Борисов сподели, че на румънците никак не им се желае мост на Русе, тъй като би трябвало да вършат доста публични поръчки. " Строителството е тежко, само че към този момент съм ги убедил ", приключи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР