Строителството на газопровода Северен поток - 2 е на финален

...
Строителството на газопровода Северен поток - 2 е на финален
Коментари Харесай

Строителството на Северен поток - 2 ще завърши след броени седмици

Строителството на газопровода " Северен поток - 2 " е на заключителен стадий и ще приключи след броени седмици, сподели съветският дипломат в Берлин Сергей Нечаев в изявление за в. " Известия ", представен от ТАСС.

" Смятаме, че германско-американските договорености няма да повлияят на темповете на създаване и периодите на довеждане докрай на " Северен поток - 2 ". Строителните работи са на заключителен стадий, а до цялостното им довеждане докрай остават броени седмици ", акцентира посланикът.

Нечаев означи, че Съединени американски щати и Германия не са сключвали съглашение за " Северен поток - 2 ", а става дума единствено за взаимно изказване, което не е юридически задължаващ документ. То не постанова никакви съответни задължения на Русия, която не е взела участие в правенето му.

През юли Германия и Съединени американски щати реализираха съглашение за газопровода " Северен поток 2 ", в което Вашингтон признава, че глобите против оборудването по дъното на Балтийско море няма да спрат реализацията му, защото е 99 % подготвен. Оставена обаче е малка врата за предприемане на ответни ограничения, в случай че Русия употребява енергетиката като геополитическо оръжие в Европа и прояви експанзия по отношение на Киев.

Берлин на собствен ред поема ангажимент да работи за продължаването на контракта за пренос на съветски газ през Украйна след 2024 година с още 10 години. Ще се сътвори и " Зелен фонд " на стойност 1 милиарда $ в помощ на енергийната промяна в Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР