Строителният контрол спря ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград. Решението идва след

...
Строителният контрол спря ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград. Решението идва след
Коментари Харесай

Строителният контрол временно спря ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград

Строителният надзор спря ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград. Решението идва след осъществена инспекция на 9 юли от Регионална дирекция за народен строителен надзор Софийска област.

В сектора на територията на Софийска област е открито, че градежът се извършва без формиран протокол за разкриване на строителна площадка и без заверена заповедна книга. Облягайки се на член 224, ал.1, т. 5 Закон за устройство на територията, началникът на РДНСК Софийска област е издал заповед за прекъсване на строителните и монтажни работи на градежа до премахване на пропуските.

На имуществена глоба подлежат възложителят, изпълнителят и строителният контрол.

От РДНСК Софийска област са формирани актове за определяне на административно нарушаване против строителя - ДЗЗД " МБ ЛОТ – 2 – 2019 ". Консорциумът включва сдруженията “Европейски пътища” АД и “Водно строителство – Благоевград” АД) и против строителния контрол - ДЗЗД “МБ КОНСУЛТ”. В този консорциум пък влизат “План Инвест Пловдив” ЕООД, “Контпас” ООД, “Ен Ар Консулт” ЕООД, “Строл – 1000” АД.

Предстои издаване на акт за определяне на административно нарушаване против възложителя, който е Агенция “Пътна инфраструктура”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР